yükleniyor
İşitme cihazlarının kullanımı sırasında arza yapmaması için rutin bakım işlemlerinin yapılması önemlidir. Özenli bir şekilde kullanılan cihazlar düzenli çalışma rutinine devam ederek uzun süre değişim gerektirmezler. İşitme cihazı bakımı sürekli olarak ya

İşitme cihazlarının kullanımı sırasında arza yapmaması için rutin bakım işlemlerinin yapılması önemlidir. Özenli bir şekilde kullanılan cihazlar düzenli çalışma rutinine devam ederek uzun süre değişim gerektirmezler. İşitme cihazı bakımı sürekli olarak yapan bireyler cihazlarını korumuş olurlar. İşitme cihazı bakımı yaparken dikkat edilmesi gereken özellikler şunlardır:

  • Ellerinizi yıkamadan cihaza dokunmayın.
  • Sulu ve nemli ortamlardan uzak tutmaya çalışın.
  • Evcil hayvan ya da çocuk olan ortamlarda cihazı korumaya özen gösterin.
  • Kozmetik ürünleri, parfüm, deodorant gibi ürünlerden cihazı sakının.
  • Düşmesi kolay olan yerlere cihazınızı bırakmayın.
  • Arıza yapan cihazı tamir etmeyin, bir uzmana götürün.
     

İŞİTME CİHAZI BAKIMI NASIL YAPILIR?
 

İşitme cihazının bakım talimatları, cihaz kullanımı sırasında uyulması gereken kurallardan oluşur. Bu kurallar çerçevesinde hareket edildiğinde cihazlar uzun süre sorunsuz kullanabilir. Dikkat edilmediği takdirde yeni bir cihaz almak kaçınılmaz olacak, yeni cihaz satın alım maliyetini üstlenmek gerekecektir. Cihazların işlevlerini sağlıklı bir şekilde yürütebilmesi için her parçasına özen gösterilmeli, kullanılmayan zamanlarda bazı kritik dokunuşları atlamadan yerine getirilmelidir.
 

Cihazı Nemden Uzak Tutun

İşitme cihazını nemden uzak tutmak fonksiyonlarını sağlıklı bir şekilde sürdürebilmesi için önemlidir. Cihazlar, ses dalgalarını iletmeye yarayan devrelere sahiptir. Nem bu devrelere zarar verir. Cihazı su ve neme karşı koruyarak uzun kullanım ömrünü koruyabilirsiniz.

Pil Bakımını Atlamayın

İşitme cihazı pilleri akma ya da nem nedeni ile zarar görebilir. Kendisi ile birlikte cihaza da zarar verebilen pillerin sık sık değiştirilmesi, kullanılmayan zamanlarda cihaz içerisinde bırakılmaması gerekir. Pilleri çıkartmak için hazneyi açmanız yeterlidir. Pil değişimi ya da çıkartılması sırasında ince bir çubuk ve pamuk yardımıyla hazneyi temizlemeyi ihmal etmeyin. Bu eylem gereksiz pil kullanımı azaltacağı gibi cihazın ömrünü uzatır.

Yüksek Performans İçin Cihazı Kulak Kirinden Uzaklaştırın

Kulak kiri cihazın içine girmesi en kolay dış etkenlerden biridir. Düzenli olarak kulaklarınızı temizletmek cihazın performansını düşürmeden kullanmanızı sağlar. Bununla beraber cihazın günlük kullanımı bittiğinde kulağın içerisine giren kısmını bir pamuk yardımıyla kirlerden arındırabilirsiniz. İşitme cihazı bakımı yapmak kadar kullanıcı kaynaklı sorunları da önlemek önemlidir. Cihazın yüksek performansını korumak için kulak kirini cihazdan uzak tutmaya özen gösterin.

Balmumu Filtre Değişimini İhmal Etmeyin

Balmumu filtresi cihazın direkt kulak ile temas ettiği parçadır. Kulak kiri en çok bu noktaya nüfuz eder. Temizlenmeye çalışılsa da bu bölge tam olarak kirlerden arındırılamaz. Bu yüzden belirli aralıklarla balmumu filtresini değiştirmekte fayda vardır.

Çarpma ve Düşmeye Karşı Cihazı Koruyun

Çarpma ve düşme etkisi karşısında hassas olan cihazlar doğru bir şekilde korunmalıdır. İşitme cihazları gelişen teknoloji sayesinde eskiye göre daha dayanıklı olsalar da düşürüldüğünde kullanılamaz duruma gelebilirler. Cihazların kullanılmadığı sürelerde kutularına yerleştirerek dışardan gelen herhangi bir etkiye karşı önlem almış olursunuz.
 

İŞİTME CİHAZI NASIL TEMİZLENİR?
 

İşitme cihazı temizliği yapılırken kuru ürünlerin kullanılması çok önemlidir. Cihazın kulak kanalına erişen noktasının ince bir çubuk, kuru pamuk yardımıyla dikkatli bir şekilde ve fazla bastırmadan temizlenmesi gerekir. Pillerin değişimleri yapılırken pil haznesinin temizlenmesine yardımcı olacak sert bir zemin yerine yumuşak bir zemin oluşturulmalıdır. İşitme cihazı bakımı ve temizliği aksatılmadığı takdirde, her yönü ile beklentilerinizi karşılayan cihazınızı uzun yıllar boyunca sorunsuz kullanabilirsiniz.